Nujna obvestila o ukrepih ob epidemiji s koronavirusom vse na enem mestu

OBČINA KRIŽEVCI

19.03.2020   UKREPI ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA KORONAVIRUSA ( SARS – CoV-2) – SE SPREMINJAJO!
 • NA OBMOČJU OBČINE KRIŽEVCI DO DANES ŠE NI POTRJENEGA PRIMERA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM;
 • POVEČATI JE POTREBNO SAMOZAŠČITNO IN ODGOVORNO OBNAŠANJE VSAKEGA POSAMEZNIKA ter STROGO  upoštevati navodila pristojnih služb:
  • redno in temeljito umivanje rok z vodo in milom;
  • upoštevati higieno kašlja in kihanja (v robček ali rokav);
  • izogibati se zaprtih prostorov, kjer se zadržuje več ljudi;
  • redno zračenje zaprtih prostorov,
  • glede na trenutno stanje uporaba zaščitnih mask ni potrebna;
 • v primeru suma na okužbo ali prihoda iz okuženega območja je potrebno ravnati v skladu z navodili zdravstvene stroke in jih STROGO upoštevati:
  • poklicati osebnega zdravnika in slediti njegovim napotkom;
  • odvzem brisa na točki na katero je potencialno okuženi napoten.
 • spremljati radio in TV in uradne spletne strani pristojnih služb zaradi tekoče in sprotne informiranosti:
 • v kolikor ni nujno potreben odhod od doma ostanimo doma;
 • odpovejmo se osebnim obiskom, druženjem in srečanjem; za kontaktiranje uporabi elektronske medije;
 • ne odhajajmo na dopuste ali izlete saj to predstavlja veliko tveganje za okužbo in širjenje virusa;
 • glede na pozive zdravstvene stroke preložite vse ne nujne obiske pri zdravnikih;
 • podjetja naj ravnajo v skladu z navodili stroke v zvezi s službenimi potovanji;
 • previdno in pozorno ravnanje pri delu od doma še posebej, če to poteka preko elektronskih medijev, saj so možne zlorabe osebnih ali službenih podatkov, različni vdori v računalniške sisteme, širjenje elektronskih virusov in podobno;
 • posebno pozornost je potrebno usmeriti na pojav različnih možnih prevarantov, ki bi ponujali proizvode, zdravila ali prinašali živila na dom proti plačilu še posebej starejšim ali tistim ki živijo sami;

Na Občini Križevci smo v smeri preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2 sprejeli naslednje ukrepe:

 • od 13.3.2020 je omejen vstop v  prostore Občine Križevci. Uporabnike naprošamo, da z zaposlenimi kontaktirajo preko telefona 02 5844 040, vloge pošiljajo po pošti ali pa v skenirani obliki na elektronski naslov: info@obcina-krizevci.si.
 • vstop v ostale uradne prostore Občine Križevci (kulturna dvorana, društveni prostori, spominska soba)  je do nadaljnjega prepovedan.
 • Do nadaljnjega so odpovedani vsi sestanki in ne nujni terenski ogledi.
 • prepoved uporabe vseh zunanjih športnih površin in otroških igral v parku doživetij, vaškem jedru ter prepovedana uporabe šolskih igrišč.
 • v primeru, če bi bila potrebna dostava predvsem živil ali zdravil na dom, bodo to izvajale ustrezne službe, v katerih bodo ljudje, ki jih prepoznate. V kolikor potrebujete takšno pomoč kontaktirajte Občino Križevci na telefon 02 584 40 40 ali mobitel 041 374 834 (Miran Ros)

Šola in vrtec v Občini Križevci naj se v zvezi s prekinitvijo pouka oz. zagotavljanja varstva otrok ravnata po navodilih pristojnega ministrstva in se ustrezno pripravijo na zapiranje ustanov ter možnost uvedbe pouka na daljavo.

Vse dejavnosti društev se naj preložijo na poznejše termine.

Štab civilne zaščite bo ob morebitni izolaciji ali samo izolaciji poskrbel za dostavo  živil in vsega potrebnega.

Ukrepi veljajo do preklica.

Redno spremljajte ažurna navodila na NIJZ in tudi ostale – bližnjice spodaj pod POMEMBNE POVEZAVE.

 ŽUPAN OBČINE KRIŽEVCI               MAG. BRANKO BELEC


19.03.2020   Sporočamo vam, da se je nujna zobozdravstvena ambulanta za Pomurje  – vzpostavila v Zdravstvenem domu Murska Sobota  od 18.03. 2020 naprej.

V zdravstvenem domu Ljutomer vam bomo tako  na razpolago glede zobozdravstvenih težav in napotitev , ter navodil v ZD Murska Sobota ( prej nas prosim kontaktirajte, preden greste tja, da vam damo napotke), na tel. št.  (02) 585 14 44 vsak delovnik od 7.30 in 19.00 uro, v petek od 7.30 – 14.30 ure.

Hkrati vam sporočamo, da s petkom – 20. 03. 2020 ukinjamo triažo v šotoru in jo bomo izvajali pri informatorju ob sprejemnem okencu, kjer dobite tudi vsa nadaljnja navodila. Šotor bo aktiviran samo v ponedeljek in četrtek, ko bomo v njem izvedli odvzeme krvi za antikoagulantno ambulanto.

16.03.2020 Obveščamo vas in prosimo, da se držite že do sedaj povedanih priporočil in navodil glede okužbe s korona virusom.

Z ponedeljkom – 16. 03. 2020 se po odredbi  o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni  SARS – CoV – 2 (COVID – 19) prekine izvajanje vseh zobozdravstvenih storitev pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti. Nujne zobozdravstvene storitve so za našo regijo organizirane v Zdravstvenem domu Maribor. V zdravstvenem domu Ljutomer vam bomo na razpolago glede zobozdravstvenih težav in napotitev , ter navodil v ZD Maribor    ( prej nas prosim kontaktirajte, preden greste tja, da vam damo napotke) na tel. št.  (02) 585 14 44 vsak delovnik od 7.30 in 19.00 uro, razen v petek do 14. 30 ure.

V splošnih ambulantah smo odprli telefonske linije tekom celega delovnika , oz. ordinacijskega časa in vas vljudno naprošamo ( če imate: vročino, kašljate, kihate, se slabo počutite) da ostanete doma, ter nas kontaktirate po telefonu, kjer vam bo zdravnik dal vsa navodila. Če se zdravstveno stanje poslabša, ponovno kontaktirate zdravnika, ki bo potem odredil nadaljnja navodila.

Prav tako je do nadaljnjega ukinjeno vso izvajanje vseh preventivnih dejavnosti: referenčne ambulante, zdravstvena in zobozdravstvena vzgoja, sistematski pregledi otrok od 6. leta naprej v otroško šolskem dispanzerju, Cindi delavnice, ortodontska ambulanta, kardiološka ambulanta, diabetološka ambulanta, ultrazvok trebuha., dispanzer za mentalno zdravje ( psiholog, logoped).

Patronažno varstvo izvaja vse neodložljive storitve in posege, ter preventivno obravnavo novorojenčkov, dojenčkov in otročnic.

PROSIMO ZA RAZUMEVANJE IN UPOŠTEVANJE VSEH NAVODIL IN PRIPOROČIL V SKRBI ZA LASTNO ZDRAVJE IN ZDRAVJE DRUGIH.

ŽELIMO VAM ČIM VEČ ZDRAVJA   KOLEKTIV ZDRAVSTVENEGA DOMA LJUTOMER

09.03.2020   Sprememba vstopa v Zdravstveni dom Ljutomer 

Obveščamo vas, da bomo s ponedeljkom – 09. 03. 2020 spremenili vstop v prostore Zdravstvenega doma Ljutomer, in sicer bomo iz preventivnih razlogov pred samim zdravstvenim domom izvajali triažo – razvrščanje pacientov, oz. obiskovalcev v skrbi ohranjanja zdravja, oz. preprečitve širjenja korona virusa.

V sled tega bo pred vhodom zdravstvenega doma postavljen šotor, kjer bo zdravstveno osebje povprašalo po vašem zdravju in skozi katerega boste potem lahko prišli v prostore zdravstvenega doma, kamor ste namenjeni.

V kolikor bomo ugotovili glede podatkov iz pogovora, da gre morebiti pri vas za sum okužbe s korona virusom, bomo ukrepali po že dorečenih protokolih in priporočilih NIJZ.

Tako bo vhod v zdravstveni dom odprt od 6.00 ure zjutraj do 21.00 ure.           V času dežurstva pa se bomo oglašali preko domofona v urgentni stavbi.

Takšen protokol sprejema pacientov bo veljal do preklica tega obvestila!                        Prosimo za razumevanje in sodelovanje.

09.03.2020   P O Z O R !  CORONAVIRUS

V kolikor ste v zadnjih 14 dneh pred začetkom bolezni bili v državah kjer razsaja CORONAVIRUS, ali ste bili v stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo s koronavirusom in so pri vas prisotni znaki bolezni: 

VROČINA    KAŠELJ   TEŽKO DIHANJE

NE VSTOPAJTE V ZDRAVSTVENI DOM !    POKLIČITE NA ŠTEVILKO (02) 585 14 00

(kjer boste dobili vsa nadaljnja navodila)   (spremljajte obvestila na: Zdravstveni dom Ljutomer)


Zaradi nastale situacije, ki nas pesti v zadnjih dneh, bi se radi tudi mi odzvali in priskočili na pomoč po naši moči učencem in ostalemu kadru OŠ Križevci. Do normalizacije razmer ponujamo za potrebe učenja in izvedbe šolskega sistema brezplačno tiskanje gradiva za vse, ki bi to potrebovali in nimajo doma možnosti, da bi si sami natisnili.

Vso gradivo, ki bi ga želeli imeti natiskanega dostavite e-mail naslov: free.tiskprelog@gmail.com, ki je generiran za potrebe brezplačne pomoči. Vsa naročila morajo biti jasno razvidna in v skladu z učnim načrtom!

Zaradi epidemije korona virusa je tudi naše poslovanje nekoliko spremenjeno. Prevzem bo možen brezkontakno na vidnem mestu na našem naslovu Vučja vas 38 ali pošljemo po pošti – prezkontaktni prevzem paketa. Zaradi informiranja pošte o prispelih paketih, prosimo stranke, da nam pri posredovanju naslova obvezno pripišejo telefonsko številko.

Lahko se tudi slišimo in me pokličete na 070 814 567.  Ostanite zdravi!                                             Matic Prelog


 

19.03.2020   V času širjenja koronavirusa in razglasitve epidemije številni občutijo zaskrbljenost, tesnobo in strah. Še posebej ranljiva skupina so v tem času ljudje s težavami v duševnem zdravje.

Nevladna humanitarna organizacija Ozara Slovenija ima v Ljutomer že več let pisarno za informiranje in svetovanje za ljudi s težavami v duševnem zdravju. Ker se zavedajo, da trenutna situacija prinaša ogromno stisk ljudi, kar opažajo tudi s strani njihovih uporabnikov, so pripravljeni pomagati in prisluhniti tudi ostalim občanom Ljutomera, ki bi si želeli pogovora. V smeri prizadevanj za preprečevanje in obvladovanje širjenja okužb zaradi novega koronavirusa je izvajanje njihovih programov omejeno na psihosocialno pomoč in informiranje preko telefona in elektronske pošte. Pokličete jih lahko od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro na telefonski številki 070 550 665 ali 02 585 18 40  ali pišete na elektronski naslov: manuela.bozic@ozara.org


20.03.2020   Razkuževanje ekoloških otokov in zbiralnikov ostala obvestila na:   http://www.ksp-ljutomer.si/

Komunalno stanovanjsko podjetje Ljutomer d.o.o., kot izvajalec gospodarske javne službe v Občinah Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej, je danes, v petek, 20. marca 2020, s ciljem preprečevanja širjenja koronavirusa pričelo z razkuževanjem ekoloških otokov, zbiralnikov odpadnih oblačil in zabojnikov za odpadke pri večstanovanjskih stavbah na območju vseh štirih občin Upravne enote Ljutomer. Razkuževanje se bo nadaljevalo prihodnji teden. Prosimo za razumevanje.

18.03.2020   Obvestilo za javnost – ukrepi ob koronavirusu ostala obvestila na:   http://www.ksp-ljutomer.si/

V izogib morebitne širitve pandemije koronavirusa, bo podjetje KSP Ljutomer d.o.o. sprejelo sledeče ukrepe, veljavne z dnem 16.3.2020:

Zbirni center Ljutomer bo deloval po novem delovnem času  :

PONEDELJEK – PETEK : od 7.00 do 15.00 

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov za uporabnike iz občin Križevci pri Ljutomeru, Razkrižje in Veržej, ki je bila planirana v soboto 21.3.2020, je odpovedana do nadaljnjega.

 Ukrepi veljajo do preklica. Uporabnikom se zahvaljujemo za razumevanje.


16.03.2020   Zaradi zaprtja vrtcev in šol številne družine rabijo zunanjo pomoč za varstvo otrok, pojavljajo pa se tudi potrebe po pomoči na ostalih področjih.

V krizni situaciji, v kateri smo se znašli vsi, vam lahko pomagamo tako, da obvestimo študente, ki bi jih tovrstno delo zanimalo.

V znak pomoči širši skupnosti izjemoma omogočamo, da potrebe po tovrstni pomoči oddajo tudi fizične osebe.

Da bomo čim hitreje dobili ustrezno pomoč, se nam oglasite na naslednje kontakte in nam sporočite vaše želje po ustrezni pomoči:


16.03.2020   Obvestilo o ukrepih in aktivnostih RKS-OZ Ljutomer

Spoštovani, zaradi epidemije koronavirusa vas obveščamo o spremembah aktivnosti RKS-OZ Ljutomer.

 Do nadaljnjega oz. do preklica ukrepov :

– odpovedujemo vse tečaje in izpite prve pomoči, usposabljanja ter dogodke za najširšo javnost,

– delitev pomoči v obliki prehranskih paketov lahko v skladišču prejme le socialno ogrožena oseba v  primeru izredne stiske ali nujnega primera,samo na osnovi predhodnega dogovora,

– sprejema in izdaje rabljenih oblačil ne bomo izvajali,

– kontaktnih uradnih ur sprejemne pisarne do nadaljnjega ni.

Prosimo, da za vse informacije pokličete na 02 584 40 90 ali na e-mail : ljutomer.ozrk@ozrks.si. V nujnih primerih se bomo dogovorili za individualno srečanje. V skladu s smernicami za omejevanje socialnih stikov vas pozivamo, da se v čim večji meri zadržujete doma.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi !POMEMBNE POVEZAVE:

Skip to content