SiON

Mobilna aplikacija SiON za hitrejše in lažje obveščanje občanov v občini Križevci

Z veseljem sporočamo, da se je naša občina Križevci pridružila občinskem mobilnem okolju SiON. SiON je mobilna aplikacija, ki izboljšuje komunikacijo med občino in občani.

Aplikacija je namenjena vam, spoštovane občanke in občani.

SiON vam ponuja izboljšano, lažje in hitrejše obveščanje. Na vaš pametni telefon prinaša naslednje uporabne vsebine:

 • Uporabni kontakti: hiter dostop do občinskih in z občino povezanih kontaktov ter kontaktov podjetij in storitev, ki jih redno ali občasno potrebujete.
 • Novice in druge aktualne objave: tekoča obvestila o zaporah cest, pitni vodi, lokalnem utripu, dogodkih, slovesu občanov… (omogočite sprejem obvestil)
 • Prireditve in dogodki: pregled športnih, zabavnih, kulturnih, občinskih dogodkov in prireditev.
 • Turistične znamenitosti: izleti in poti, kulinarika, prenočišča, promocijski video in druge turistične vsebine o občini.
 • Razpisi in investicije: informacije o občinskih, nacionalnih in evropskih razpisih ter financiranju.
 • In še mnogo več.

Aplikacija SiON vam omogoča tudi povratno komunikacijo z občino in županom. Na voljo so vam:

 • Ankete: ker vsako mnenje šteje.
 • Predlogi in prijave: obveščanje občine o poškodovani infrastrukturi, nasmetenih območjih, ljudeh v stiski, vaših idejah in predlogih, kako izboljšati lokalno okolje …
  Oddaja predlogov in prijav poteka zelo enostavno:

  • z dodajanjem tekstovnega opisa,
  • z dodajanjem fotografij,
  • z dodajanjem geolokacije.

Aplikacija SiON je za vsakogar dobrodošlo in pomembno informativno mobilno okolje. Za optimalno uporabo vas prosimo, da sprejmete pošiljanje potisnih sporočil. Znotraj aplikacije si lahko nastavite katere kategorije obvestil želite prejemati.  Aplikacija SiON je popolnoma brezplačna. Za uporabo in dostopanje do vsebin vnos osebnih podatkov ni potreben.

Prav vsi si želimo, da bi bil župan in občina ves čas v neposrednem stiku s svojimi krajani. SiON aplikacija združuje in povezuje vse slovenske občine in vam servira pomembne informacije na dlan. Tako lahko skupaj oblikujemo rešitve, ki izboljšujejo naše lokalno okolje. Moderna tehnologija, ki jo prinaša slovenska inovacija SiON, je zdaj dostopna tudi vam, ki živite in delate v naši občini ali pa ste kako drugače povezani z njo – in nam, ki se trudimo za vas.

 

 

NAVODILA ZA NAMESTITEV IN UPORABO APLIKACIJE:

DO APLIKACIJE TUDI S SKENIRANJEM QR KODE:

 

1. Najprej naložite aplikacijo. Uporabniki pametnih telefonov Android jo najdete v trgovini z mobilnimi aplikacijami Google Play, uporabniki telefonov iOS v trgovini App Store in uporabniki telefonov Huawei v trgovini AppGallery.

2. Ko aplikacijo namestite/naložite in odprete, kliknite na okence »IZBERI OBČINO« in poiščite občino KRIŽEVCI

 

3. Kliknite na zvezdico ob napisu »OBČINE«. Aplikacija vas vpraša, ali dovolite prejemanje obvestil. Prosimo vas, da sprejmete pošiljanje potisnih obvestil (to pomeni, da boste direktno obveščeni, kdaj bodo zapore cest, določeni dogodki, prireditve …), izberite možnost »DA« ali »ALLOW«. Nastavitve glede prejemanja obvestil lahko v aplikaciji (Moj SiON > Moje občine) nastavite za vsako občino posebej.

 

4. V zavihku »DOMOV« (levi spodnji kot) najdete vse rubrike z informacijami.

5. V zavihku »SPOROČILA« (sredina spodaj)se shranjujejo vsa poslana sporočila vaših priljubljenih občin – označenih z zvezdico.

6. V zavihku »Moj SiON« (desno spodaj) in podzavihku »Moje občine« lahko dodate še katero drugo občino, ki vas zanima. Če kliknete na »OBČINA«, lahko spreminjate nastavitve za prejemanje obvestil. Lahko označite, katera obvestila želite prejemati in katerih ne.

 

Skip to content