PROJEKT E-POLNILNICE LAS Prlekija

Glavni cilj operacije E-polnilnice je povečati delež porabe iz obnovljivih virov energije v skupni energetski bilanci območja. Poleg občih ciljev po zmanjšanju negativnih učinkov klimatskih sprememb je pomemben cilj tudi znižanje stroškov za mobilnost na ravni vsake lokalne skupnosti. Splošni trend povečevanja potreb po e-polnilnicah je posledica uvajanja elektrifikacije v avtomobilski industriji. Zagotavljanje poceni obnovljivih virov in povečevanje dostopnosti točk za polnjenje avtomobilov na električni pogon je eden od kazalnikov razvitosti, po katerem zaostajamo za razvitejšimi deli države.

Namen operacije je vzpostaviti v sedmih občinah LAS Prlekija po eno e-polnilno postajo, bodisi za e-kolesa bodisi za e-avtomobile. Skupni pristop bo močno pospešil in tudi pocenil uvajanje okolju prijaznejših oblik prometa in mobilnosti na osnovi črpanja energije iz obnovljivih virov.

Vsak izmed osmih partnerjev operacije bo izvedel investicijo za namen trajnostne mobilnosti v obliki polnilnice za e-kolesa ali za e-avtomobil. Prleška razvojna agencija giz bo nabavila 5 treking e-koles z opremo, Občina Apače kolesarnico z 10 parkirišči za kolesa s polnjenjem za 6 e-koles, Občina Križevci bo dobavila in montirala polnilno postajo za hkratno polnjenje 2 e-avtomobilov, Občina Ljutomer bo dobavila in montirala polnilno postajo polnilno postajo za hkratno polnjenje 2 e-avtomobilov in nabavila 2 e-kolesi, Občina Radenci bo za polnilno postajo nabavila 6 e-koles, 2 stojali za kolesa, 2 solarni klopi, spletno kamero in koš za smeti, Občina Sv. Jurij ob Ščavnici bo dobavila in montirala polnilno postajo za hkratno polnjenje 2 e-avtomobilov in 2 polnilni postaji za e-kolesa za hkratno polnjenje 6 koles, Občina Razkrižje bo dobavila in montirala polnilno postajo za hkratno polnjenje 2 e-avtomobilov in eno polnilno postajo za 4 e-kolesa ter nabavila nabava 4 e-kolesa, Radgonske Gorice bodo dobavile in montirale eno polnilno postajo za e-avtomobil, servisno-polnilni stebriček za e-kolo ter nabavili 7 e-koles.

 

Skip to content