17. občinski praznik – prireditev Prleška gibanica 2015

Povzetek članka s “Prlekija on net”

Naziv Najboljša prleška gibanica je letos pripadel Mlinopeku

Ob bogatem kulturno – zabavnem programu so obiskovalci med stojnicami lahko okusili kulinarične dobrote Prlekije

sobota, 12. september 2015 Bianca Žitnik

Prleška gibanica 2015

V soboto, 12.septembra, je praznovanje občine Križevci obogatila prireditev Prleška gibanica, katere organizator je bilo Kulturno in izobraževalno društvo Kelih. V kulturno – zabavnem programu so nastopili Otroška folklorna skupina KUD Janez Čuk Vučja vas, pevci Pšeničnega klasa TKD Babinci, Otroški pevski zbor DO – RE – MI OŠ Križevciotroški, Rihard Zadravec in Erik Gruden na harmoniki, Marko Kočar, …

Med stojnicami so obiskovalci lahko okusili kulinarične dobrote Prlekije in si vso popoldne ogledali tekmovalne gibanice.

Pred razglasitvijo rezultatov sta goste nagovorila župan občine Križevci mag. Branko Belec in vinska kraljica Slovenije Sandra Vučko. Slednja je razglasila zmagovalno vino, ki se najbolj poda h gibanici. Letošnje zmagovalno vino je vino Veronika Vinogradništva Družina Kos.

V kategoriji  fotografija je slavila Sara Vinkovič s fotografijo Dobro jutro Prlekija.

Za naziv najboljša prleška gibanica se je letos potegovalo 15 gibanic. Strokovna komisija v sestavi Frančka Lebarič, Elvira Štumpf in Branko Slavinec, je dodelila: 3. mesto Zdravilišču Radenci, 2. mesto Kafetaricam (Majda Vrbnjak, Nada Tučič, Lidija Koroša in Vera Slavič) in 1. mesto Mlinopeku. Vsi sodelujoči so prejeli pohvale za sodelovanje.

Večerna zabava se je nadaljevala z ansamblom Skok.

 

 

Morda ti bo všeč tudi...

Skip to content