Naj prostovoljka leta 2015 do 19 let Sara Zamuda iz Stare Nove vasi

Članek povzet s spletne strani Mladinskega sveta Slovenije 

2016 Najprostovoljec2015

Podeljena priznanja v natečaju Prostovoljec leta 2015

16. 06. 2016

V četrtek, 16. junija 2016 smo pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja izvedli zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta 2015, na kateri smo razglasili najboljše prostovoljce in prostovoljske projekte za leto 2015. Zaključno prireditev natečaja je na Brdu pri Kranju gostil predsednik RS Borut Pahor. V natečaj Prostovoljec leta je letos prispelo 220 prijav. Podelili smo naziva Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, naziv Naj prostovoljski projekt, naziv Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, priznanje za mednarodno prostovoljstvo in tri priznanja za posebne dosežke v prostovoljstvu. Gre za tradicionalno prireditev, ki jo je Mladinski svet Slovenije izvedel že štirinajstič zapovrstjo.

Priznanja so podelili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, minister za javno upravo Boris Koprivnikar, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk, direktor Urada RS za mladino dr. Peter Debeljak ter predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl.

V starostni skupini do 19 let je prejela naziv Naj prostovoljka Sara Zamuda iz Stare Nove vasi na predlog Prostovoljnega gasilskega društva Stara nova vas, in sicer za aktivno udejstvovanje na številnih področjih. Sara je bila lani najmlajša Pomurka, ki je pri Anini zvezdici zbirala hrano za socialno ogrožene. Redno pomaga na prireditvah in humanitarnih akcijah, samoiniciativno je po okoliških vaseh zbirala knjige za novoustanovljeno knjižnico, aktivna je v lokalnem gasilskem društvu in pri Rdečem križu.

2016 Najprostovoljec2015 1

2016 Najprostovoljec2015 2

Morda ti bo všeč tudi...

Skip to content